Pages

4.12.17

COOKING WORKSHOPS WITH THE STARS



Witajcie moi kochani! 
Dziś nietypowo, ale bardzo smacznie i świątecznie... Ten wpis poświęcam warsztatom kulinarnym, które miałam przyjemność moderować. Zobaczcie jak wyglądał nasz wyjazd do Puszczykowa!

Na dzień dobry przywitało nas piękne słońce i jeszcze piękniejszy hotel Hotelarnia, który rewelacyjnie wpisuje się w cudowną, leśną atmosferę tego miejsca. 




Bezpieczną podróż z Warszawy do Puszczykowa zapewnił nam Nissan i zaraz po zakwaterowaniu przygotował nam wspaniałą atrakcję w postaci off road'u po okolicy! Wszystkie gwiazdy mogły przetestować samochody w nietypowych warunkach i zapoznać się z pięknym zalesionym terenem. 

Po przejażdżce wszyscy wrócili do hotelu, by się przygotować do warsztatów 
kosmetyczno - florystycznych, gdzie zapoznaliśmy się z marką koreańską Missha, która zachwyca różnorodnością produktów i składem. Lubię kosmetyki, które nie zawierają parabenów, bo wpisują się w moją ideologię bycia eco.















Na zdjęciach: Kamila SzczawińskaAsia BiernackaOlciaakAdrianna Palka

Jak widzicie, po własnoręcznie przygotowanych stroikach przy pomocy florystek z Usłane Różami, kosmetyki Missha wylądowały w samym środku naszych kompozycji. 
Idealne na prezent! 

Wszyscy poczuliśmy świąteczną atmosferę i świetnie się bawiliśmy. Po krótkim odpoczynku, gdzie każdy miał chwilę czasu dla siebie, spotkaliśmy się na wyczekiwanych warsztatach kulinarnych! 
Ja powitałm gości, kucharzy, parterów, oraz gwiazdy i wreszcie zaczęła się największa atrakcja tego wyjazdu, czyli wspólne gotowanie!

Z nami była również Monika Mrozowska, Sylwia Chrzanowska, Justyna Marszałkowska - Jakubik, Różena Opalińska 







Dzięki takim markom jak ZepterCurver oraz OLE mogliśmy gotować, przechowywać żywność oraz  komponować dania z włączeniem oliwek czy moich ukochanych suszonych pomidorów. 








Ma Tata ( zobaczcie jego cudną stronę ) z wielką radością wczuł się w rolę kucharza, a marka Cenos pomogła w przygotowaniu zdrowych węglowodanowych dań! Dziękujemy! 

























Z cudowną Różeną Opalińską przygotowywałyśmy sałatkę ze śledzia z ziemniakami, kaparami i cebulą. Zobaczcie też LizatasteMagda Antosiewicz, Kasię, w kulinarnej akcji!



Z nami były również wspaniałe produkty z ulubionych firm: KrasnystawBaziółka oraz Semco.








Po warsztatach mogliśmy porobić sobie wspólne zdjęcia, a po chwili wreszcie zasiąść przy wspólnym stole i skosztować własnoręcznie przygotowanych pyszności!
















Ja od siebie chciałam podziękować za zaproszenie i zaufanie portalowi All About Life! Dziewczyny; Patrycja i Elwira I LOVE YOU!
Dziękuję też cudowne prezenty od TousInka,VitaxFiskarsMedia RodzinaEgmont


A na koniec przepis, którego nauczyłam się podczas warsztatów!



 Wymoczonego w wodzie śledzia, kroimy na cienkie kawałki.
  Uprzednio ugotowane ziemniaki w mundurkach, obieramy ze skórki i kroimy w cienkie talarki.

    Przygotowujemy czerwoną cebulę w pół księżyce, zalewamy wrzątkiem, a następnie po 5 minutach cedzimy i skrapiamy octem Bianco.

  Ogórka kwaszonego obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Obieramy jabłko i kroimy w drobną kostkę.

·  Następnie przygotowujemy sos czosnkowy [jogurt, śmietanka szczecinecka, majonez i serek homogenizowanego]. Składniki łączymy z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku. Sos łączymy z ziemniakami, jabłkiem i cebulą czerwoną.


   Sałatkę przygotowaną wcześniej podajemy na talerzu w formie pierścienia z przygotowanym wcześniej śledziem i z dekoracją z przypraw: sól, pieprz, rukiew wodna. 

Smacznego!
Love, Ewa


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright 2000 - by Ewa Szabatin| Layout by Studio O2Art based by KotrynaBassDesign | Wszelkie prawa zastrzeżone.